Moda Tutkunlarının Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Film

Moda dünyası, sadece trendlerden ve podyumda sergilenen kıyafetlerle sınırlı değildir. Yaratıcı süreçlerin ve tutkuların bir araya geldiği heyecan verici bir dünyayı kapsar. Moda konulu filmlerin listesi

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Moda sektörünün gösterişi bir yana bu sektörde yer alanların gerçek yaşamlarını, tutku ve yaratıcılıkla şekillenen serüvenlerini görme imkanı buluruz. İşte Moda tutkunlarının mutlaka izlemesi gereken 5 film!

Hazırlayan: Dilan Kara

Yves Saint Laurent (2014)

Yves Saint Laurent Film Afişi 2014

Film Ünlü modacı Christian Dior’un hayatını kaybettikten sonra asistanı Yves Saint Lauren’in moda sektöründeki kariyeri, karşısına çıkan engellerle mücadelesi ve aynı zamanda Pierre Berge ile olan trajedik aşk hayatını anlatıyor.

COSMED, 15. yaşını “Seninle 15 yıl” projesiyle kutluyor!

Moda dünyasının efsanevi ismi Yves Saint Laurent’in hayatını anlatan biyografik film, Lauren’in moda dünyasında devrim yaratan tasarımlarına ve onunla birlikte gelişen modaya tanıklık etmemizi sağlıyor.

“Moda geçici stil kalıcıdır.” -Yves Saint Lauren

Coco Before Chanel (2019)

Coco Before Chanel Film Afişi (2019)

Coco Chanel’in moda tutkusunu ve kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını anlatan bu yapım, yetimhanede büyüyen Gabrielle’nin (Coco) özgürlüğünü kazanma hikayesini anlatıyor. Oldukça ilham verici olan film, klasik ve zamansız bir stilin yaratılışını büyüleyici şekilde seyirci ile buluşturuyor.

Mrs. Harris Goes To Paris

Mrs. Harris Goes To Paris Film Afişi

1950’lerin Londra’sında mütevazı bir temizlikçi olan Ada Harris’in tek hayali Christian Dior elbise almaktır. Film Ada’nın Paris’e gidip hayallerini süsleyen elbiseye sahip olmak için çıktığı yolculuğu anlatıyor. Yalnızca tutkusunun peşinden gitmekle kalmıyor, aynı zaman da hayallerin yaşı olmadığını ve azimle, tutkuyla kurulan hayallerin gerçek olabileceğini gösteriyor.

İlham verici bu yapım içerisinde hüzünlü unsurlar da barındırıyor. Dior’un zarafet ve lüks dolu dünyasında, Mrs. Harris’in saf ve samimi karakteri Paris’te harika bir uyum yakalıyor.

Cruella (2021)

Cruella Film Afişi (2021)

Film tasarımlarıyla adını duyurmaya karar veren Estella’nın yaratıcılığı ve asi tarzıyla moda dünyasında kendine özgü bir yer edinmesini ve mücadelesini anlatıyor. 1970’ler Londra’sının eğlenceli aynı zamanda dramatik mücadelesini ele alıyor.

Cesur ve yenilikçi bir moda tasarımcısına dönüşen ve Cruella kimliğini kazanan Estella’nın hikayesi. Hikaye ve görsel olarak kostüm tasarımlarıyla göz kamaştıran film oldukça başarılı.

The Devil Wears Prada (2006)

The Devil Wears Prada Film Afişi (2006)

Anna Hathaway’in başrolünde olduğu bu film, Runway isimli bir moda dergisinde geçen olayları konu alıyor. Andrea, moda dünyasının en güçlü kadınlarından biri olan Miranda’nın asistanlığını yaparken kendini bir anda moda dünyasının karanlık oyunlarının içerisinde bulur.

Miranda’nın acımasız beklentileri ile karşı karşıya kalan Andrea, bu süreçte moda dünyasının ışıltılı, renkli ama aynı zamanda sert ve acımasız tarafıyla yüzleşir. Film, moda endüstrisinin altında yatan gerçekleri eğlenceli ve düşündürücü bir şekilde gözler önüne seriyor.

Moda konulu filmlerin listesi

She and Girls Yaz 2024 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde

SHE AND GIRLS DERGİ