Işık ve Yol! Işıl Füsun Peynircioğlu

TV Programcısı, sunucu, yapımcı, öğretmen, yazarlık mesleklerini başarı ile yürüten Işıl Füsun Peynircioğlu, 2020 yılında Usui Reiki ile yolları kesişince tüm kariyerini bu alanda geliştirmeye karar verdi. Işıl Füsun Peynircioğlu Enerji Uzmanı

She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.

Instagram Hesabımız

Enerji dalgalarının tüm alanlarını kendi ışığı ve yolu altında uygulayan Enerji Uzmanı Işıl Füsun Peynircioğlu’nu tanıyalım mı?

Röportaj: Melek Şenol

Işıl Füsun Peynircioğlu She and Girls Dergisi Kapak Temmuz 2024

Sizi Tanıyabilir miyiz?
Ben Işıl Füsun Peynircioğlu 05.01.1972 tarihinde Almanya’nın Wünderberg eyaletine bağlı Bad Urach kasabasında dünyaya geldim. Çocukluğum Almanya’da geçti. İlkokul döneminde Türkiye’ye ailece döndük. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimlerimi İzmir’de tamamladım. Güzel Sanatlar Fakültesi El Sanatları bölümü mezunuyum, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim.

2000 ve 2005 yılları arasında 5 yıl boyunca televizyon programcılığı, sunuculuğu ve yapımcılığı yaptım. 2006 yılında kendi mesleğim olan öğretmenlik görevini yaklaşık 8 yıl kadar yaptım. Narlıdere Ege Ordu Komutanlığı’na bağlı İstihkam Eğitim Merkez Komutanlığı’nda sanat eğitmenliği yaptım. Ayrıca uzun yıllar farklı gazetelerde de köşe yazarlığı olarak yazılarım makalelerim yayınlandı.

2020 yılında ilk olarak Usui Reiki ile uyanışa geçtim bunun yanında enerji ile uyanışa geçtiğim andan itibaren Tıbbi Sağlık uzmanı; Fizyomedikal Terapist olarak ayrı eğitim aldım. Yaklaşık 5 yıldan Kişisel Gelişim ve Tıbbi Sağlık Uzmanlığı olarak dünyadaki bu sonsuz olasılıklar içerisinde bir enerjisit olarak görev yapmaktayım. Enerji anlamında birçok enerji sistemlerinin içerisinde yer aldım. Reiki, Tetahealing, Acess Consciousnes, Reikinin bütün çeşitleri, Karuna, Ìmera, Kundalini 9.Işık Seviyesi, Numeroloji, Regrasyon Sarkaç, Yogi eğitmenliği, Bio Enerji, Numerolojik öngörü, Tarot, Bilinçaltı okuma sistemi, birçok enerjinin içerisinde hal olmuş bir Işık işçisiyim ve ayrıca Tıbbi sağlık uzmanı; Fizyomedical Terapist olarak da özel seanslar vermekteyim.

Spiritüalizm Nedir?
Spritüalizm, ruhsal konularla ilgilenen bir felsefe, inanç veya yaşam tarzıdır. Spritüalizm, ruhun varlığını ve ölümden sonra yaşamayı kabul eder. Ayrıca, ruhun gelişimi ve ruhsal ilerleme için fırsatlar sunan bir dizi inancı ve uygulamayı içerir. Spritüalizmin kökenleri, 19. yüzyılın ortalarında Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkan bir hareket olan medyumluk hareketine dayanmaktadır. Medyumluk hareketi, ruhlarla iletişim kurabileceğine inanan insanların bir araya gelmesiydi. Spritüalizm, bu hareketten doğan ve ruhsal konulara daha geniş bir bakış açısı sunan bir felsefedir.

Işıl Füsun Peynircioğlu She and Girls Dergisi Röportaj Temmuz 2024

Spritüalizmin temel inançlarını şu şekilde özetleyebiliriz:
Ruh vardır. Ruh, ölümden sonra da varlığını sürdürür,
Ölümden sonra yaşam vardır. Ruh, ölümden sonra başka bir yere gider,
Ruh, gelişimine devam eder. Ruh, ölümden sonra da büyümeye ve gelişmeye devam eder.
Spritüalizm, farklı şekillerde uygulanabilir. Bazı spritüalistler, medyumluk gibi ruhlarla iletişim kurma yöntemlerine inanır. Diğerleri, meditasyon, yoga veya dua gibi ruhsal uygulamalara odaklanır. Bazıları ise spritüalizmi, kişisel gelişim ve farkındalık kazanmanın bir yolu olarak görür.
Spritüalizm, çeşitli şekillerde fayda sağlayabilir. Spritüalizm, insanların aşağıdaki konularda fayda görmesine yardımcı olabilir:
Ruhsal gelişime katkı sağlamak,
Yaşam amacını bulmak,
Stres, kaygı ve depresyon gibi sorunlarla baş etmek,
FP Marka Akademi olarak Kişisel Gelişimlerine Katkı Sağlamak.

Spritüal Danışmanlık Nedir?
Spritüel danışmanlık, kişinin içsel yolculuğunu keşfetmesine ve ruhsal gelişimine yardımcı olan bir süreçtir. Bu süreçte, danışman, kişinin kendini daha iyi tanımasına, potansiyelini fark etmesine ve yaşam amacını bulmasına destek olur.

Işıl Füsun Peynircioğlu She and Girls Dergisi Röportaj Temmuz 2024

Spritüal danışmanlık, farklı yöntemlerle uygulanabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:
Meditasyon: Meditasyon, kişinin iç dünyasına odaklanmasına ve farkındalığını artırmasına yardımcı olan bir tekniktir.
Reiki: Reiki, ellerin enerji aktarımı yoluyla şifa sağlamaya dayanan bir enerji terapisidir.
Bioenerji: Bioenerji, kişinin enerji bedenini dengelemeye ve iyileştirmeye yardımcı olan bir enerji terapisidir.
Numeroloji: Numeroloji, sayıların anlamını kullanarak kişinin karakterini, potansiyelini ve yaşam yolunu anlamaya yardımcı olan bir sistemdir.
Regresyon: Regresyon, kişinin geçmiş yaşamlarına veya bilinçaltına yolculuk yapmasına yardımcı olan bir tekniktir.

Spritüal Danışmanlıktan Kimler Yararlanabilir?
Spritüal danışmanlıktan, aşağıdaki kişiler yararlanabilir:
Kendini daha iyi tanımak ve anlamlandırmak isteyenler,
Ruhsal gelişimine önem verenler,
Yaşam amacını bulmak isteyenler,
Stres, kaygı ve depresyon gibi sorunlarla baş etmek isteyenler,
Kişisel gelişimlerine katkı sağlamak isteyenler,

Işıl Füsun Peynircioğlu She and Girls Dergisi Röportaj Temmuz 2024

Spritüal Danışmanlık Nasıl Fayda Sağlar?
Spritüal danışmanlık, kişinin aşağıdaki konularda fayda görmesine yardımcı olabilir:
Kendisini daha iyi tanıması ve anlamlandırması,
Ruhsal gelişimine katkı sağlaması,
Yaşam amacını bulması,
Stres, kaygı ve depresyon gibi sorunlarla baş etmesi,
Kişisel gelişimlerine katkı sağlaması,

Eril Enerji ve Dişil Enerji Nedir?
Hayatımızın Dengesini Bulmak için;
Öncelikle eril ve dişil enerjiyi biraz daha detaylı olarak anlatacak olursam;
Her iki enerji de hem kadın hem de erkek bedeninde varoluşun bir parçası… Yin dişil enerjiyi temsil eder. Yang ise eril enerjiyi…

Eril enerji, zihinsel gücü, mantığı, sol beyin işlevini, savaşçılığı, konuşmayı temsil eder. Eril enerji, atak, kontrolcü, rekabet eden tarafımızdır. Dişil enerji ise tam tersi, kabulde olan ve izin verendir. Eril enerji nüfuz eder, dişil ise alıcıdır ve yumuşaktır. Eril enerji aklı, mantığı üstün tutar. Yargılayıcı, cezalandırıcı, suçlayan tutumu yansıtır. Dişil enerji, duyguların ve sezgilerin yansımasıdır. Hoşgörü ve affedicilik hâkimdir.

Işıl Füsun Peynircioğlu She and Girls Dergisi Röportaj Temmuz 2024

Eril enerjide detaylarla tek tek algılayış vardır. Dişilde ise bütünsel bir fark ediş. Eril enerji, kâr zarar hesabı yapar, sebep sonuç ilişkisi kurar. Dişil ise hesap yapmadan, yaşamı, doğal bir akış içinde olduğu bilinciyle kabul eder. Eril enerji kuralcı, dişil enerji özgürlükçüdür. Eril enerji, düşünmek, tartmak ister; dişil ise sezgilerini, hislerini dinler. Eril enerji, ahlak, töre, namus kavramlarıyla karar verir, davranır. Dişil ise sevgi bazlı, şefkat duyarak karar verir, davranır. Eril daha çok hüzün, ciddiyet ve çilecilikten beslenir.

Dişil kutlama, coşku, sevinçle besler ve beslenir. Gündüz, güneş eril; gece, ay dişildir. Ve ikisi de gereklidir. Eril enerjide çalışarak zorlayarak elde etme varken, dişil enerji niyetin gücüyle tezahür ettirir. Eril enerji hareketi olayları başlatır. İlk adımı atar. İnisiyatif ve sorumluluk alır, ataktır. Sol beyni yöneten eril enerji “AN” da kalmak yerine sürekli analiz ederek, hesap yaparak farkındalığı kaçırabilir. Genelde çoğu şeye karşı çıkar, güç odaklıdır. Suçu hep başkalarında arar, esnekliği yoktur. Değişimi, duyguları ifade etmeyi, sevgiyi zayıflık olarak görür. Eril enerji baskılandığında agresiflik sergiler.

Eril enerjinin en büyük özelliği kadın ya da erkek fark etmez, harekete geçirmektir. Dişil enerji daha edilgendir, uyum sağlar. Kolay inanır, harekete geçmek için motivasyona ihtiyaç duyar. İzleyen ve gözleyendir. Dişil enerji sağ beyni etkiler. Yaratıcı, özgürlüğe düşkün yönümüzdür. Tutkuların, hislerin, sanatın, estetiğin, yaratıcı enerjinin kaynağı dişil enerjidir. Bilge ve derin tarafımızdır. Dişil enerjisi yoğun olan kişiler sevgi odaklıdır. Hırstan kaçar.

Dişil enerji baskılandığında yaratıcılık dengesini kaybeder. Savaş, terör ve kaos olur. Kadın erkek hepimizin içinde bu özellikleri sergilememize neden olan eril ve dişil enerji bulunuyor. İkisi birbirini harekete geçiriyor. Kadın olun, erkek olun önemli olan; enerjinizin dengede ve uyumlu olmasıdır. Biri diğerinden asla üstün ya da kötü değildir. Her iki enerjinin de güçlü yönlerini beslemek, yaşamda daha dengeli olmamızı sağlar. Her iki enerjinin de dengesizliği hem kendimize hem de bütüne olumsuz etki eder.

Işıl Füsun Peynircioğlu She and Girls Dergisi Röportaj Temmuz 2024

Kundalini Nedir? Nasıl Uygulanır?
Kundalini Sanskrit: İnsan vücudunda bulunan gizemli evrim enerjisi olup, insan organizmasında uyuyan, hareketsiz potansiyel bir güç halindedir.
Kundalini’nin uyandırılması: Kundalini; insan bedeninde kuyruksokumunda yer alan Muladhara Çakra’da bulunan gizemli bir enerjidir. Yaşam enerjisi Prana’nın statik yönüdür. Kundalini enerjisinin uyandırılması insan bedeninin sınırsız potansiyelinin açığa çıkmasını sağlar.

Muladhara Kök Çakra’da uyur halde bulunan Kundalini enerjisinin uyandırılması için öncelikli olarak Çakra merkezlerinden Kök Çakradan yılan gibi uyanışa geçerek, enerji kanallarının, daha sonra İda ve Pingala enerji kanallarının ve daha sonra da merkezi enerji kanalı olan Suşumna kanalının Yoga teknikleri ile tam aktif hale getirilmeleri gerekir. Ancak bundan sonra Kundalini uyandırılıp Suşumna kanalından yükseltilir. Kundalini enerjisi en alt çakra olan Muladhara Çakra dan başlayarak sırasıyla tüm çakralardan geçirilerek Sahasrara TAÇ Çakra ’ya yükseltilir. Kozmik Enerji ile bağlantı kurulur.

Işıl Füsun Hanım Bir Gününü Nasıl Geçirir?
Benim için planlı ve programlı dengeli huzurlu dingin yaşam hayatımın bir parçasıdır. Oğlak burcu kadını olduğum için sıkı bir disiplinle çalışma hayatımın içerisinde varoluş içerisindeyim. Bir günüme başlamadan önce bir gün önceden planımı ve programımı yaparım. Sabah uyandığımda düzenli nefes egzersizlerim, olumlamalar ve günlük meditasyonlarımla günüme başlarım. Seanslar ve eğitimlerim varsa onların hepsini düzenli ve statik olarak günlük rutin programımın içerisine alırım.

Sabahtan seanslarım varsa başlarım, her akşam düzenli spor salonuna giderek sporumu yaparım, akşamları genellikle eğitim programlarımla ile akış içinde olurum. Gece yatmadan önce muhakkak kitap okurum. Ve uyumadan Niyet Tevekkül, Zikir ve Meditasyon çalışmamı tamamlayarak günümü sonlandırırım. Nefes almak ve dinlenmek istediğim zamanlar Kültür Turları ile seyahat etmeyi seviyorum. Oğlumla, golden köpeğimle, arkadaşlarımla, dostlarımla boş zamanlarımda vakit geçirmek de en sevdiğim zaman dilimleri.

Işıl Füsun Peynircioğlu She and Girls Dergisi Röportaj Temmuz 2024

Bize Çalışma Alanlarından Bahseder misiniz?
FP MARKA Akademi olarak Genellikle insan sağlığı üzerinde 4 beden üzerinde çalışmalar yapıyorum. Tıbbi sağlık uzmanı olarak genelde kaslar, eklemler, sinir sistemi, meridyen kanalları, akupunktur noktaları ve enerji kanalları üzerine şifa çalışmaları ve Fizyomedical Terapist olarak tıbbın yan dalı olan holistik şifa üzerine çalışmalarımla hizmet vermekteyim. Bunun yanında Ayrıca numeroloji, öngörü, tarot açılımları, özel bakımlar ve ayrıca reiki çeşitleri, sarkaç eğitimleri, mekan temizliği, kişisel arındırma, dengeleme seansları, eğitimler ve seminerler de vermekteyim.

2024’ ün Çizgili Moda Trendini Günlük Stilinize Taşıyın

Fizyoterapi ve Fizyoterapist Nedir?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon olarak tanımlanan fizyoterapi, bireyin günlük yaşamında hareket etme ve fonksiyonel aktiviteler gerçekleştirme yeteneklerini sınırlayan hastalıkları veya yaralanmaları ele alan bilim dalına verilen isimdir. Fizyoterapi uygulayan uzmanlara fizyoterapist adı verilir. Fizyoterapi normal şartlarda tedavi sürecinde fiziksel yöntemler kullanır.

Fizyoterapi sürecinde doğru bir teşhise ulaşmak ve bireyin durumuna uygun bir yönetim planı oluşturmak için bireyin tıbbi geçmişi, fizik muayene sonuçları ile gerekli olduğu vakalarda röntgen çekimi, BT taraması veya MR görüntüleme bulguları gibi görüntüleme çalışmaları ve laboratuvar testleri göz önünde tutulur. Bazı vakalarda EMG ve sinir iletim hızı testi gibi testler de göz önünde bulundurulur. Amaç hastayı iyi tedavi yöntemleriyle iyileştirmektir.

Fizyoterapi yönetimi genellikle özel egzersizler, manuel terapi ile manipülasyon, traksiyon, ısı, soğuk, elektrik, ses dalgaları, radyasyon, yardımcı cihazlar, protezler, ortezler ve diğerlerini içeren elektro fiziksel yöntemler gibi mekanik cihazların kullanımı bunlara yardım edilmesini içerir. Fizyoterapistler buna ek olarak bireyin daha sağlıklı ve daha aktif bir yaşam tarzı için zinde ve sağlıklı yaşam odaklı programlar geliştirirler. Bu programlar bireylerin ve toplumların azami hareket ve işlevsel yeteneklerini geliştirmek, sürdürmek ve eski haline getirmek için hizmetler sağlayabilir.

Fizyoterapi sürecinde hareketlilik kaybını ortaya çıkmadan önce önlemek için de gerekli adımları atmak için bireylerle çalışmak mümkündür. Bu, yaşlanma, yaralanma, hastalık veya çevresel faktörlerin hareket ve işlevi tehdit ettiği durumlarda doğru ve gerekli tedaviyi sağlamayı içeren bir çalışmadır.

Fizyoterapist Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Fizyoterapistin görev tanımı, çoğu kişi tarafından “Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı” ile karıştırılmaktadır. Fizyoterapistlerin hastalık teşhisi koyma sorumlulukları yoktur. Tanısı konulan hastalığın tedavi sürecini yürütürler. Fizyoterapistlerin görev tanımı şu başlıklar altında toplanabilir;
Doktor ve hemşire gibi profesyonellerle birlikte çalışmak,
Fiziksel egzersiz seansları düzenlemek,
Egzersiz ve hareket hakkında hastalara eğitim ve tavsiye vermek,
Fiziksel sorunları olan yaşlılara yardımcı olmak,
Travma hastalarına tekrar yürümeyi öğretmek; atel, koltuk değneği ve tekerlekli sandalye gibi ilgili ekipmanları kullanabilmek,
Güç, esneklik, denge ve koordinasyon faktörleri ile müşterilerin sağlıklı yaşam tarzını geliştirmesini teşvik etmek,
En iyi şekilde gelişme görmesine yardımcı olmak için tedavi sırasında hastaları motive etmek,
Mesleğin son gelişmeleri ile ilgili bilgi sahibi olmak,
Tedavi süreci raporlamasını yapmak.

Size Göre Numeroloji Nedir?
Numeroloji, Okültizme bağlı bir daldır. Okült, gizli bilgileri bilimsel yol ile araştırır. Okültizm geçmiş an gelecek insan ve evren ilişkileri gibi konularda ezoterik gelenekler sayesinde öğrenilen derin bilgiler bütünüdür. Sayıların gizemli dünyasına yolculuk yapmayı, bu mistik uygulama, adınız ve doğum tarihinizle ilişkilendirilen sayıların analizi üzerine kurulu bir dünyanın kapılarını aralar. Numeroloji, yaşamın sayısal bir pusulası olarak tanımlanır. Numerolojiye göre her birimizin adında gizli bir hikaye var ve bu da sayılarla anlatılıyor. Numerolojinin kökeni eski Hint, Babil, Mısır Kültürüne dayanıyor.

Numeroloji Ne İşe Yarar?
İlişki kurduğunuz kişiler hakkında ön bilgi almanızı sağlar,
Olumlu enerji ile dolu gününüzü önceden bilmenize yardım eder,
Güçsüz yönlerinizi fark etmenizi sağlar,
Kişilik tipolojilerinizi öğrenmenize yardımcı olur,
Yeteneklerinizi geliştirmenizi sağlar,
Kişisel gün kişisel ay kişisel yılınızı bulmanızı sağlar,
Hayat yolunuzun nasıl tekamül edeceği hakkında da bilgi verir,
Doğuştan değişmeyen fıtrat özellikleri ile geldik hangi çakralar destekli hangilerinde blokajlar var. Hangilerinde çakra boşlukları ve çukurlarının olduğunu mevcut bulmamızı sağlar.

Instagram: @ ısılfisun.peynircioglu
Youtube: @fisunpeynircioglu_6495

Işıl Füsun Peynircioğlu Enerji Uzmanı

She and Girls Yaz 2024 Sayısı Gençlik Dergisi Girls Hediyesiyle Dergiliklerde

SHE AND GIRLS DERGİ