Sınav sistemlerinin uzun yolculuklarla ve yoğun tempolarla ilerlediği süreçte, çocuklarımızın yanında olan değerli öğretmenlerimizden Nur Güler ile bu yolculuğun en hafif nasıl geçilebileceği konusunda bilgiler aldık. LGS Eğitmeni Nur Güler
She and Girls Dergisi, Moda Dergisi, Alışveriş Dergisi.
Instagram Hesabımız
Değerli öğretmenimiz, “Yol uzun ve yorucu biliyorum, unutmayın başaranlar vazgeçmeyenlerdir” mesajıyla, azmin gücünü bir kez daha bizlere hatırlatıyor. Buyurun sohbetimize!
Röportaj: Melek Şenol
Hikayemle başlayalım…
1982 Malatya doğumluyum. Atatürk Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2004 Yılı mezunuyum. 15 yıllık evliyim ve iki çocuk annesiyim. Meslekte 20. yılımı doldurdum. Türkiye’nin çeşitli illerindeki öğrencilerle internet ortamında yapmakta olduğum canlı derslerle öğretmenlik kariyerime devam ediyorum.
‘Anlatman değil öğretmenim ‘ mottom.
Klişe gelebilir fakat öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretemeyen öğretmen vardır Tecrübe ile öğrendiğim bir şey var yeterince uğraşırsak herkesle sonuca ulaşabiliyoruz. Bence çocuklara da vazgeçmemeyi öğretmeliyiz, illaki bir yolu vardır. Benim branşım fen bilimleri, dolayısıyla deney ve gözleme dayalı bir ders.
Çocuklara mümkün olduğunca yaşatarak öğretme taraftarıyım. Deney dediğimiz şey için illaki laboratuvar gerekli değil. Elimizdeki imkanlarla öğrenmeleri gereken kazanımların aslında hayatın ta kendisi olduğunu gösterebiliriz. Böylece ben bunu niye öğreniyorum ya da nerede işime yarayacak psikolojisinden çıkmış olurlar. Eğitimin gerekliliğine inanırlar kalıcı ve kaliteli öğrenmeler gerçekleşir.
Sınavlara dair;
Ülkemizdeki sınav sistemi sıralama sınavları üzerine kurulu olduğundan önemli olan kaç yanlış yaptığın, kaç puan aldığın değil hedefine bağlı olarak yüzde kaçlık dilme girdiğin, rakiplerin arasında nerede olduğun. Sınava bu mantıkla hazırlanmak lazım. Sınava hazırlanırken ara ara konu tekrarı yapmanın yanında çok soru çözmek de önemli.
Makyaj Sanatçısı İmaj Oluşturma Uzmanıdır
Soru çözümü ile ilgili şunu hatırlatmakta fayda var: Soru çözümünün ardından kesinlikle kontrolünü yapmalıyız ve çözemediğimiz her soruyu mutlaka çözdürmeliyiz. Önemli olan nicelik değil nitelik yani kaç soru çözüğünden ziyade ne kadar etkili çözüğün.
LGS ‘ye hazırlanan öğrencilere ve velilere tavsiyem;
Öncelikle sınava hazırlanmak ciddi sabır ve istikrar gerektiriyor. Bu nedenle programlı ilerlemeyi tavsiye ediyorum.
Program standart olmaz, herkesin çalışma programı kendi şartlarına göre bireysel hazırlanmalı. Kimin beni nereye koyduğunun hiçbir önemi yok, önemli olan ben kendimi nereye koyuyorum.
Başarı kendi içinde değerlendirilmeli. KİMSEYİ KENDİ ÖNÜNÜZE KOYMAYIN VE KENDİNİZE İNANIN.
Süreçte DOĞRU KAYNAKLARLA ilerleyelim.
Sınava hazırlanırken en önemli mesele doğru kaynak ile çalışmak. MEB kazanımlarına uygun hazırlanmış kaynakları tercih edelim. Zaten MEB’in çok geniş ve güzel bir soru havuzu var. (Osdgm.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz) Unutmayın zor kaynak iyi kaynak değildir, MEB KAZANIMLARINI dikkate alan kaynak iyi kaynaktır. Araştırmalar gösteriyor ki ülkemizde öğrencilerin temel problemi okuduğunu anlayamama dolayısıyla bu sorunu yaşamamak için düzenli KİTAP OKUYALIM.
Yol uzun ve yorucu biliyorum, unutmayın başaranlar vazgeçmeyenlerdir. KENDİNİZDEN VAZGEÇMEYİN.
Sınava girecek herkese başarılar diliyorum.
Sizi çok seviyorum canım çocuklarım.
@nur_hoca_ile_fenbilgisi